Radionica “Sa razvodom na Ti”

Radionica “Sa razvodom na Ti” nastala je kao odgovor na pitanje: “Kako preživeti emocionalni razvod?”. Mnoge žene, koje su prošle kroz razvod ili se trenutno nalaze u brakorazvodnoj parnici, našle su se u veoma delikatnoj, novonastaloj situaciji, osećajući da im je identitet okrnjen.

“Sa razvodom na Ti” ima za cilj da osnaži žene, ukaže na njihovu vrednost, ohrabri samoprihvatanje i ponovno stvaranje sebe sa kojim su suočene nakon razvoda ili odluke da se bračna zajednica prekine. Ima za cilj da pruži sistem podrške, sigurnu mrežu za sve one padove u koje nas razvod gura.

Stručnjaci kažu da je razvod jedan od najstresnijih događaja koji pogođaju porodicu. Nećete naići na identične razvodne situacije, ali ćete naići na iste emocije koje prate razvod i ponavljaju se u ciklusima. Zakon je formalno uredio razvod, dok suština procesa ostaje na nama. Suočavamo se sa tim da treba  ”ponovo da stvorimo sebe”.

Veliki je izazov reći svetu da više niste dvoje nego jedan. Taj svet takođe treba ubediti i da ste dobro i da su deca u redu, dok se osećamo prestrašeno i usamljeno. Na nama ostaje da se na najbolji mogući način izborimo sa čitavom paletom osećanja, koja variraju od stida, nezadovoljstva, preko osećanja gubitka, usamljenosti, straha, sumnje, zbunjenosti i bespomoćnosti i neizvesnoti do ljutnje, čak i besa.

ee105288-e665-4b96-b824-fab5f3b33a8f

Radionica “Sa razvodom na Ti” je praktični vodič kroz emocionalni put razvoda za žene koje su prošle ili se trenutno nalaze u brakorazvodnom procesu. Osmišljena je kao grupa za podršku, gde ćemo govoriti o tome kako da:

  • osvestimo i prihvatimo razvod,
  • prihvatimo svoj deo odgovornosti za razvod,
  • učinimo život boljim i kvalitetnijim,
  • kontrolišemo toksična osećanja,
  • osnažimo i povratimo veru u sebe, i
  • prihvatimo novonastalu situaciju.

Psiholog Nikolina Milosavljević predstaviće praktične savete i alate kako izbeći emocionalne zamke kojima razvod kvari kvalitet života, a Jelena Jovanović će kroz svoje iskustvo sa razvodom govoriti o ponovnom stvaranju sebe i odnosu sa bivšim suprugom.

Radionica “Sa razvodom na Ti” održaće se u sredu 17.2.2016. od 17.30 do 20.30h u prostorijama centra za psihološku edukaciju “Višić-Banković” u Birčaninovoj ulici broj 10 (ugao Birčaninove i Kneza Miloša), stan broj 3.

Investicija za učestvovanje na radionici je 1.500,00 dinara.

Prijave koje pristignu do 10.2.2016. ostvaruju popust na iznos od 1.300,00 dinara (*u cenu je uračunat materijal i pribor za rad, posluženje za vreme pauze kafa, čaj ili voda).

Obezbedite svoje mesto na radionici tako što ćete poslati sledeće podatke na e-mail tashonlash@gmail.com:

  1. Ime i prezime
  2. E-mail
  3. Broj telefona (na koji organizatori mogu da Vas kontaktiraju u slučaju nekih promena)     

Predavači:

Nikolina Milosavljević, dipl. psiholog, psihoterapeut sp i osnivač “koučing za roditelje”

Jelena Jovanović, filozof/prevodilac i osnivač TashonLash

Prijave za radionicu možete poslati do 16.2.2016.

Leave a Reply