Radionica “Sa razvodom na Ti”

Radionica “Sa razvodom na Ti” nastala je kao odgovor na pitanje: “Kako preživeti emocionalni razvod?”. Mnoge žene koje su prošle kroz razvod ili se trenutno nalaze u brakorazvodnoj parnici našle su se u veoma delikatnoj, novonastaloj situaciji, osećajući da im je identitet okrnjen. “Sa razvodom na Ti” ima za cilj da osnaži žene, ukaže na njihovu vrednost, ohrabri samoprihvatanje i ponovno stvaranje sebe sa kojim smo suočene nakon razvoda ili odluke da se bračna zajednica prekine. I najvažnije, ima za cilj da pruži sistem podrške, sigurnu mrežu za sve one padove u koje nas razvod gura.

Stručnjaci kažu da je razvod jedan od najstresnijih događaja koji pogođaju porodicu. Nećete naići na identične razvodne situacije, ali ćete naići na iste emocije koje prate razvod i ponavljaju se u ciklusima. Zakon je formalno uredio razvod, dok suština procesa ostaje na nama. Suočavamo se sa tim da treba  ”ponovo da stvorimo sebe”. Veliki je izazov reći svetu da više niste dvoje nego jedan. Taj svet takođe treba ubediti i da ste dobro i da su deca u redu, dok se, zapravo, osećamo prestrašeno i usamljeno. Na nama ostaje da se na najbolji mogući način izborima sa čitavom paletom osećanja, koja variraju od stida, nezadovoljstva, preko osećanja gubitka, usamljenosti, straha, sumnje, zbunjenosti i bespomoćnosti i neizvesnoti do ljutnje, čak i besa.

Radionica “Sa razvodom na Ti” je jedan praktični vodič kroz emocionalni put razvoda za žene koje su prošle ili se trenutno nalaze u brakorazvodnom procesu. Osmišljena je kao grupa za podršku, gde ćemo govoriti o tome kako da:

  • osvestimo i prihvatimo razvod,
  • prihvatimo svoj deo odgovornosti za razvod,
  • učinimo život boljim i kvalitetnijim,
  • kontrolišemo toksična osećanja,
  • osnažimo i povratimo veru u sebe, i
  • prihvatimo novonastalu situaciju.

Ukoliko biste želeli da saznate više o radionici, terminima održavanja i prijavi za učešće pišite mi na e-mail adresu jelena@tashonlash.net

Leave a Reply